EN/FA

سبلان

«بر فراز سبلان»

بازدید از قله سبلان و طبیعت بکر و فوق العاده ی این منطقه یکی از جذاب ترین برنامه هایست که کوهنوردان و طبیعت دوستان ایرانی و حتی خارجی مایل به مشارکت در آن می‌باشند. در ادامه گزارشی داریم از یک سفر خاص و پیمایش حرفه‌اي به قله سبلان كه شاملی جزئیات مورد نیاز علاقمندان است.

«اطلاعات مربوط به پیمایش»

تاریخ صعود 1403/06/03 

منطقه: استان اردبیل- شهرستان مشکین شهر- شهر لاهرود- منطقه شابیل

ارتفاع قله:۴۸۱۱متر

ارتفاع شروع:۳۶۵۰ متر

جبهه صعود و فرود: شمال شرقی

طول مسیر پیمایش رفت و برگشت: ۷/۷۰۰ کیلومتر

زمان کل برنامه: ۹ ساعت با احتساب همه استراحت ها

درجه سختی: سنگین

دمای هوا پناهگاه شروع: ۳  درجه

دمای هوای قله:۸ درجه با احساس سرمای ۴تا۲ درجه

وضعیت آب و هوایی: آفتابی با وزش باد ملایم سرعت ۹ کیلومتر درساعت

دسترسی به آب آشامیدنی: به جز پناهگاه، در طول مسیر آب آشامیدنی موجود نمی‌باشد.

پوشش آنتن تلفن همراه: در بخشی از مسیر آنتن داشتیم

امکانات رفاهی: شابیل و پناهگاه دارای محل استراحت و امکانات محدود خوراکی می‌باشد.

پوشش گیاهی منطقه: دارای پوشش گیاهی و گیاهان خودرو بسیار غنی و از لحاظ گیاهان دارویی منقطه منحصر به فردی است و کندوهای مربوط به زنبور داری جلوه خاصی به این منطقه داده.

گونه های حیوانات: دارای گونه هایی نظیر خرس قهوه‌ای، کل، بز، قوچ، میش ارمنی، خرگوش، کبک دری، فاخته، خوک، روباه، گرگ، کبک، قمری و… است.

سرپرست گروه: حمید حیدری

سرقدم گروه: آقای علی زارع

عقب دارگروه: آقای حسین فلاحتی

همنوردها: ۳۰ نفر ( ۲۰ نفر آقا +  ۱۰نفر خانم )

تمامی همنوردان در سلامت کامل صعود به قله را انجام دادند به جز یکی از همنوردان مرد که به علت ارتفاع زدگی در ارتفاع ۴۶۰۰ متری مجبور به کاهش ارتفاع شده و به با همراهی چند نفر از کوهنوردان که در مسیر بازگشت بودند به پناهگاه منتقل شدند.

 

گزارش سفر

 در تاریخ یکم شهریور ماه سال هزار و چهارصد و سه هجری شمسی، پنج شنبه شب، ساعت  بیست و سی دقیقه، گروه همنوردان ما از راه آهن یزد با قطار به سمت تهران حرکت کرده و در ساعت پنج و پنج دقیقه صبح به ایستگاه راه آهن تهران رسیدند. از ایستگاه قطار به وسیله یک اتوبوس وی آی پی وارد مسیر قزوین – زنجان – اردبیل – مشکین شهر شده و در نهایت در ساعت هفده عصر به روستای شابیل رسیدیم.

گروه استراحت کوتاهی در روستا داشت که شامل خرید از سوپر مارکت و صرف ناهار در یکی از رستوران های با کیفیت داخل محوطه پارکینگ بود. بعد از این توقف کوتاه سوار ماشین لندرور شده و به مدت چهل و پنج دقیقه در مسیر خاکی به سمت پناهگاه مورد نظر که از قبل برای گروه رزرو شده بود حرکت کردیم.

پناهگاه در ارتفاع سه هزار و ششصد و پنجاه متری قرار داشت که محل اقامت شبانه گروه ما بود.

شروع برنامه‌ی صعود ساعت چهار صبح اعلام شده بود و همنوردان در ساعت سه صبح جهت آماده سازی وسایل از خواب بیدار شدند.

صعود طبق برنامه در ساعت چهار صبح شروع شد و پیمایش تا ساعت نه صبح ادامه داشت که به دریاچه معروف موجود در مسیر رسیدیم و جهت صرف صبحانه و لذت بردن از محیط و تصویر برداری از زیبایی های محیط توقف کوتاهی داشتیم.

بر اساس تصمیم افراد گروه تنها هشت نفر اقدام به ادامه دادن مسیر و حرکت کردن به سمت قله سلطان کردند. این قله در سمت راست دریاچه قرار داشت که برای رسیدن به آن باید دریاچه را دور میزدیم.

ساعت ده زمان تعیین شده جهت برگشت گروه به سمت پناهگاه بود که این فرود حدود سه ساعت به طول انجامید و در ساعت سیزده به پناهگاه رسیدم و بعد از تحویل گرفتن کوله ها از انبار با ماشین لندرور به سمت روستای شابیل حرکت کردیم.

از ساعت چهارده تا هجده عصر به عنوان تایم آزاد برای افراد گروه در نظر گرفته شده بود. صرف ناهار و استفاده از خدمات چشمه‌های آبگرم شابیل از جمله فعالیت‌های انجام شده توسط افراد گروه در این زمان بود.

ساعت هجده عصر با جمع شدن دوباره‌ی گروه به وسیله دو ون به سمت مکشین شهر حرکت کرده و از پل معلق معروف این شهر بازدید به عمل آمد.

برای بازگشت به شهر یزد یک اتوبوس وی آی پی در نظر گرفته شده بود که در ساعت بیست و سه حرکت کرده و با گذر از شهر های اردبیل – زنجان – قزوین – تهران – قم – کاشان – اردستان – نائین سر انجام در ساعت هفده روز چهارم شهریور ماه سال هزار و چهارصد به یزد رسیدیم و این سفر خاطره انگیز به اتمام رسید.

 

تهیه کننده: ستاره اردانی زاده – حمید حیدری – سجاد نصیری